Salmeforslag
- ved begravelser & bisættelser

Forslag til salmer ved begravelser & bisættelser

Hør salmernes melodier og se teksterne på www.dendanskesalmebogonline.dk

Når døden pludselig er kommet tæt på, er der samtidig med sorgen og savnet meget andet, der skal tages stilling til.

Noget af det vigtigste er, at højtideligheden i kirken bliver god, og derfor er det godt at forberede sig lidt inden præsten kommer til samtale.

Det er godt at få gennemtænkt med hvilke ord, man bedst beskriver afdøde, så præsten igennem beskrivelsen kan få et levende indtryk af ham eller hende, som han så kan videregive i talen ved kisten.

Det er også godt at have gjort sig nogle overvejelser om valget af salmer til begravelsen eller bisættelsen. Alle salmerne fra salmebogen kan bruges, men det kan være svært midt i alle følelserne og de mange ting, der skal forberedes, at få et overblik over salmebogens salmer, så her er et mindre udvalg.

Antallet af salmer
Begravelse 3-4 salmer i kirken og 1 ved graven.

Bisættelse 3-4 salmer i kirken.

Folder med forslag til salmer samt præludium og postludium